Schoenplaatjes juist afstellen is geen klein werkje.
Eerst ga je het schoenplaatje afstellen ten opzichte van de voet. Je zoekt de knobbel van de grote teen , en knobbel van de kleine teen. Deze twee punten moet je aan de buitenzijde van de schoen aftekenen.

Hier ontstaat nu een zone , “ bal van de voet “ waar tussen het midden van het schoenplaatje moet komen. Deze zone is ongeveer 1 cm lang. Meer naar voor in die zone is meer druk op de kuit , grotere hefboom voor de kracht vanuit de kuit. Meer naar achter minder druk op de kuit en kleinere hefboom .

 Nu moet het schoenplaatje afgesteld worden ten opzichte van jouw positie van de knie op de fiets.

Om het midden van je knie boven het midden van je voet te plaatsen ga je je schoenplaatjemeer naar buiten of binnen plaatsen.  Is de mogelijkheid om je schoenplaatje meer naar binnen te  plaatsen beperkt kan je gebruik maken van tussen ringen , een spacer of van een pedaal met een grotere afstand tussen cranck en fixatie vlak.

Bij beperkte beweeglijkheid van je heup kan de hiel van je schoen iets naar binnen Nu moet het schoenplaatje afgesteld worden ten opzichte van jouw positie van de knie op de fiets.

Om het midden van je knie boven het midden van je voet te plaatsen ga je het schoenplaatje meer naar buiten of binnen plaatsen.  Is de mogelijkheid om je schoenplaatje meer naar binnen te  plaatsen beperkt kan je gebruik maken van tussen ringen , een spacer of van een pedaal met een grotere afstand tussen crank en fixatievlak. gedraaid worden.

Beenlengte verschil wordt opgevangen door plaatjes tussen schoen en schoenplaatje te plaatsen , bij kromming van onderbeen of bij te veel kanteling van je voet kan een schuine wig geplaatst worden in of op de schoen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hoe kunnen wij je van dienst zijn?

Wij horen graag van u.