Hoe een 3D-bewegingsanalyse uw fietsblessures kan opsporen en genezen


Fietsen is een populaire sport in België, maar het kan leiden tot blessures als de fietspositie niet goed is afgesteld. De meeste fietsblessures kunnen worden voorkomen door het gebruik van een goede fietspositie. Maar hoe weet u of uw fietspositie goed is afgesteld of niet?

Bij Bike Run Lab kunt u een 3D-bewegingsanalyse laten uitvoeren om uw fietsblessures op te sporen en te genezen. Een 3D-bewegingsanalyse is een gedetailleerde en nauwkeurige manier om uw lichaamshouding en fietspositie te evalueren. Het kan u helpen om blessures te voorkomen en uw prestaties te verbeteren.

Wat is een 3D-bewegingsanalyse?

Een 3D-bewegingsanalyse is een methode om uw lichaamshouding te evalueren terwijl u fietst. Het is gebaseerd op het gebruik van sensoren die zijn bevestigd op uw lichaam en op de fiets. De sensoren meten uw bewegingen en registreren deze in 3D.

De gegevens van de sensoren worden gebruikt om een nauwkeurige weergave te maken van uw lichaamshouding en fietspositie. Dit kan worden gebruikt om te bepalen of uw fietspositie goed is afgesteld of niet.


Hoe werkt een 3D-bewegingsanalyse?

Tijdens een 3D-bewegingsanalyse wordt u gevraagd om te fietsen op een fiets terwijl er sensoren op 12 gewrichten, 3 op je rug en nog 2 extra op je voet gekleefd zijn. De sensoren registreren uw bewegingen en sturen de gegevens naar een computer. De computer analyseert de gegevens en creëert een nauwkeurig beeld van uw lichaamshouding en fietspositie.

De resultaten van de analyse worden gebruikt om te bepalen of uw fietspositie goed is afgesteld of niet. Als er afwijkingen worden gevonden, kan de fietspositie worden aangepast om blessures te voorkomen.

Waarom is een 3D-bewegingsanalyse belangrijk?

Een verkeerd afgestelde fietspositie kan leiden tot verschillende blessures, zoals nek- en rugpijn, knie- en heupproblemen en zadelpijn. Door een 3D-bewegingsanalyse te laten uitvoeren, kunt u deze blessures voorkomen en uw prestaties verbeteren.

Een 3D-bewegingsanalyse kan ook helpen bij het opsporen van blessures die al zijn ontstaan. Door de gegevens van de analyse te combineren met uw medische geschiedenis, kan Bike Run Lab u helpen om de oorzaken van uw blessures te begrijpen. Dit kan leiden tot een gerichte behandeling en sneller herstel.


Hoe maakt Bike Run Lab gebruik van een 3D-bewegingsanalyse?

Bij Bike Run Lab maken we gebruik van de nieuwste technologieën om uw fietsblessures op te sporen en te behandelen. We bieden verschillende fietsmetingen, waaronder pedaalanalyse, zadeldrukmeting, fietsmaat en fietspositie. We bieden ook de meest uitgebreide oplossing, namelijk de 3D-bewegingsanalyse, om oorzaken van blessures bij het fietsen op te sporen.

Onze deskundige en professionele kinesitherapeuten gebruiken de resultaten van de 3D-bewegingsanalyse om u een persoonlijk advies te geven en indien nodig een aangepast oefenschema op te stellen om uw zwakkere punten weg te werken en letsels te voorkomen.

Conclusie

Een 3D-bewegingsanalyse is een nauwkeurige en gedetailleerde manier om uw lichaamshouding en fietspositie te evalueren. Het kan helpen om blessures te voorkomen en uw prestaties te verbeteren. Bij Bike Run Lab kunt u terecht voor een 3D-bewegingsanalyse en andere fiets- en loopanalyses om uw sportprestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Onze deskundige en professionele kinesitherapeuten staan voor u klaar om u te adviseren en behandelen.

Neem voor meer informatie over onze diensten of om een afspraak te maken contact op met Walter Klein via bovenstaande contactgegevens.


Hoe kunnen wij je van dienst zijn?

Wij horen graag van u.