Hoe zadeldrukmeting kan bijdragen aan uw fietscomfort en blessurepreventie


Als fietser wilt u het optimale uit uw fiets halen. Goed afgestelde fietsen zijn niet alleen comfortabeler, maar u voorkomt ook blessures. Bij Bike Run Lab begrijpen wij dit als geen ander. Daarom bieden wij bijvoorbeeld de zadeldrukmeting aan. Dit is een belangrijke meting die niet overgeslagen mag worden.

Wat is een zadeldrukmeting?

Een zadeldrukmeting is een techniek waarbij de drukverdeling op het zadel van een fiets wordt gemeten. Hiervoor wordt een speciaal drukmeetsysteem gebruikt. Deze meting biedt waardevolle informatie over de plaatsen waar de fietser op het zadel zit en waar de druk het hoogst is. Dit inzicht is van groot belang, aangezien een te hoge druk op bepaalde plekken blessures kan veroorzaken. Door middel van zadeldrukmetingen kunnen fietsers hun zithouding optimaliseren en mogelijke blessures voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een zadeldrukmeting?

Een zadeldrukmeting kan bijdragen aan uw fietscomfort en blessurepreventie. Het zorgt ervoor dat u op de juiste manier op uw fiets zit, waardoor u blessures voorkomt. Hierdoor kunt u ook langer fietsen zonder last te krijgen van uw rug, nek, schouders, armen of benen. Daarnaast heeft u meer controle over uw fiets, en dat draagt bij aan uw veiligheid op de weg. 

Zadeldruk meting wordt ook gebruikt bij de keuze van het juiste fietszadel. Juiste breedte en of vorm van het zadel


Hoe gaat de zadeldrukmeting bij Bike Run Lab in zijn werk?

Als fietser komt u met uw fiets langs bij Bike Run Lab. We beginnen met het opmeten van uw fiets. Vervolgens gaat u op uw fiets zitten en starten wij de meting. U fietst gedurende een bepaalde tijd, waarna wij de meting analyseren en de resultaten met u bespreken. Op basis van de uitkomst van de meting kunnen wij u adviseren over de juiste fietspositie, zadelhoogte en stuurpositie.

Hoe vaak moet u een zadeldrukmeting laten uitvoeren?

Het is aan te raden om een zadeldrukmeting te laten uitvoeren wanneer u een nieuwe fiets heeft, van fiets verandert, of als u langer dan zes maanden niet meer op de fiets heeft gezeten. Ook bij blessures aan de rug, nek, schouders, armen of benen kan een zadeldrukmeting helpen bij het resultaatgericht behandelen van de blessure.

Conclusie

Een zadeldrukmeting is geen overbodige luxe. Het zorgt voor een juiste fietspositie, waardoor u langer zonder blessures kunt fietsen. Het is daarom van belang om deze meting te laten uitvoeren door een professional. Bij Bike Run Lab kunt u terecht voor de zadeldrukmeting, maar ook voor andere fietsmetingen en sportletselpreventie. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. Wij staan voor u klaar om u te helpen bij het verbeteren van uw fietscomfort en blessurepreventie.


Hoe kunnen wij je van dienst zijn?

Wij horen graag van u.